Хуманитарна организација

"Spread love everywhere you go. Let no one ever come to you without leaving happier."

Mother Theresa

Зачленување

Организацијата е отворена не само за претставници на Македонската заедница, но и за сите луѓе кои живеат во Австралија. Доколку сакате да станете член може да аплицирате користејќи ја приложената апликација и да ја испратите до следнава адреса: info@svarhgavril.com

Потребни се две препораки од луѓе со кои имате работено. Со апликација треба да се приложи и годишна членарина, која моментно изнесува $10AUD. Со средствата од членарината се покриваат годишните трошоци околу пријавувањето на финансиските трансакции до Department of Fair Trading.

Членарината може директно да се уплати на сметка на организацијата:

BSB: 062-190

Account number 1043 4124

Account title: Sv Arahangel Gavril

За подетални информации info@svarhgavril.com

 
 

Македонците како дарежлив народ

се опишани и во Новиот завет. Во второто обраќање на Апостол Павле до Коринтјаните се вели:

“Браќа ве известувам за благодат Божја дадена на црквите македонски, дека при поднесувањето на многу маки нивната радост беше изобилна и при својата голема сиромаштија покажаа големо богатство на својата добродушност, зашто според можностите нивни тие даваа доброволно”

image 5